Козуначени кифлички с мармалад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
22/08/2016
"Сладки кифлички с плодов пълнеж, които нямаме търпение да опитаме!"
Приготвяне160 мин.
Готвене30 мин.
Общо190 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200 762
  • Преглеждания за месеца2941
  • Преглеждания за седмицата874
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и сложете маята, лъжичка захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне и утрои обема си. Пресейте брашното, отделете от яйцата един жълтък за намазване.

В брашното направете кладенче и сложете яйцата, захарта, солта, ванилията и лимонените корички. Сипете млякото с маята и замесете лепнещо тесто.Започнете да добавяте по малко от олиото като междувременно замесвате и удряте тестото в масата. Месете до пълното поемане на олиото.

Оставете полученото тесто покрито на топло място за час и половина докато удвои обема си. Разделете втасалото тесто на четири равни части. Всяка част разточете на кора с дебелина 1см.

Разрежете кората на кръст, след това всяка част разрежете на три, така е получите 12 бр. триъгълника. На всеки триъгълник сложете по лъжичка мармалад и навийте като започнете от широката им част и навивате до по тясната.Така се получава кифличка.

По този начин направете и с останалите кори и тесто. Наредете козуначените кифлички с разстояние в намазана с олио тава. Оставете да втасат още 30мин и намажете с разбит жълтък и поръсете със захар или сусам.

Вероятно ще ви се наложи да ги печете на два или три пъти, защото се получават много на брой кифлички.

Сложете кифличките да се пекат на 170 градуса за около 30 мин до златисто.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радостина Иванова
Много вкуснички станаха, благодаря!
1
0