Пълнени милинки

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694251
Пълнени милинки
Снимка: Потребител#165452
3 / 4
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Денят е по-хубав, когато започва с топли пълнени милинки, току що извадени от фурната!"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл + 1 с.л.
  • брашно - 500 г + 4 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мас - 2 с.л.
  • масло - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин кубче мая се подмесва с 1 равна ч.л. сол, 2 с.л. брашно и 100 мл топла вода. Когато шупне се добавят още 200 мл топла вода и 1 с.л. олио.

Добавя се към 500 г брашно и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса за час. 1 с.л мас се разтопява и се смесва с 1 с.л. олио.

Тавата се намазва с олио и от тестото се оформят топчета като се топят ръцете в разтопената мазнина.

Всяко топче се разстила с пръсти, в средата се поставя парченце сирене и отново се оформя топче. Топчетата се нареждат и леко се притискат отгоре. Оставят се още 30 минути да втасат.

През това време се приготвя кремът, с който се заливат милинките- 2 пълни с.л. брашно, 80 пакетче меко масло, 1 с.л. мас (също мека), 1 с.л. вода, 1 яйце и 1/ 2 ч.л. сол.

След като втасат за половин час милинките се заливат с крема и се оставят да престоят още 15 минути.

Пекат се в загрята на 220 градуса фурна до готовност.

Пълнените милинки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Страхотно изглеждат, скоро ще ги направя. Слагам ги в любими.
10.12.2016 18:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много са пухкави и изглежда много вкусно!
22.08.2016 19:51
4
1
Покажи всички подкоментари