Кисело зеле с боб - Бурания

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
03/12/2011
"Колко култови ястия от Българската кухня може да изброите, освен, разбира се, великолепната Бурания "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 047
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза и го запържете в сгорещено олио до омекване. Прибавят се стритите чушки, поръсва се с червен пипер и се разрежда с бульон от сварения боб.

Прибавете накълцаното кисело зеле и при нужда още малко течност. Прехвърлете в тава и оставете да се задушава, докато зелето омекне.

След това се добавят сварения боб, сол, джоджен и чубрица. Разбъркайте и върнете във фурната за още 15 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Албена Асенова
Буранията не е ли каша с лапад?
0
0
Джемиле Чешлиева
Изглежда апетитно, но киселото зеле на вен лично не ми допада много.
0
0
maria
maria
02.05.2015 20:40
много вкусно стана,аз когато готвя кисело зеле слагам и ким, понеже обогатява вкуса му! благодаря за чудесната рецепта!
0
0