Гъста и вкусна пилешка супа

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
753
3
01/09/2016
"Разкошна пилешка супа, която ще изправи на крака дори и тежко болен - хапвайте, не се чудете "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 587
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага в тенджера под налягане с 2 литра подсолена вода. Добавят се черният пипер, дафиновият лист и розмаринът.

Оставя се да фъска 45 мин.

Месото се обезкостява и нарязва, бульонът се прецежда.

В маслото се запържват настърганият морков и ситно нарязаните лук и чушка.

Добавя се брашното и се залива с бульона. Слагат се настърганите картофи и фидето.

След като поври 10 мин, се добавят месото и чубрицата. Когато фидето е готово,

се сваля от огъня и се поръсва с нарязания магданоз.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Супата е превъзходна, предполагам и заради розмарина! Пилето го сварих в обикновена тендера, тъй като и там става бързо. Картофите ги нарязах на кубчета, въпрос на вкус. Адмирации за рецептата, сина ми цяла седмица иска само супа!
0
0