Начин на приготвяне
Маята се сипва в брашното, добавя се хладка вода, сол, захар, олио и се замесва меко тесто, без да лепне. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса за 30 минути.
С ръце, намазани с олио, се разстила и оформя тънък блат за пица. Поставя се в тава върху хартия за печене.
Доматът се измива и нарязва на тънки полумесеци, които се нареждат върху блата. Моцарелата се нарязва на кръгчета и се разпределя между доматите заедно с нарязани триъгълници от шунка. Поръсва се с малко сух босилек.
Фурната се загрява на 180 градуса. Печем пицата за 15 минути, изважда се, върху доматите се поставят тънки парченца кашкавал и се връща за 5 минути във фурната да се разтопи.
Поднасяме с листа пресен босилек!
Уникално вкусно!