Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Най-вкусната дроб сарма с овче мляко

Най-вкусната дроб сарма с овче мляко

Най-вкусната дроб сарма с овче мляко
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна, още по-вкусна, най-вкусната дроб сарма, поднесена с овче мляко! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 2 ч.ч. (сварени)
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен - пресен (сух)
  • олио - 5 с.л.
  • бульон - 4 ч.ч.
  • заливка
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. овче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пресния лук и го запържваме, след което прибавяме нарязаните на ситно сварени дреболии.

Измиваме ориза добавяме и него, пържим, докато стане стъклен.

Поръсваме със червения пипер, джоджена, сол и черния пипер.

Ако имате бульон, става по вкусна, ако не - прибавяте 4 ч.ч. вода и печете в умерена фурна.

Разбиваме яйцата със млякото и когато се позапече, поливаме отгоре. Печем до зачервяване.

Гарнираме със овче кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: