Начин на приготвяне
Приготвяме си маринатата, като в подходящ съд рендосваме почистения лук и към него прибавим останалите съставки, разбъркваме хубаво до хомогенна смес и към така приготвената марината прибавяме нарязано на тънки лентички месото. Оставяме в хладилник да се маринова за 2 часа.
Картофите се обелват, измиват и нарязват на много тънки пръчици, след което се подсушават с кухненска хартия и се слагат да се пържат в тиган (тенджера) със сгорещено олио. Олиото трябва да покрива картофите, също така, ако съдът, в който пържим, е малък, ще трябва да пържим картофите на два или повече пъти. Ако картофите няма да се пържат на веднъж, то остатъка се оставя в студена вода за да не почернеят.
След като месото се е мариновало, го изваждаме от маринатата с решетъчни лъжица и го слагаме да се пържи в не много горещ и сух тиган. Готвенето на месото ще отнеме около 20 минути, защото първоначално ще се образува бульон и докато той се изпари и се получи приятна коричка на месото, ще мине доста време. Периодично трябва да се разбърква месото, за да се сготви равномерно. За да не се губи време, може готвенето на месото и на картофите да стане едновременно на два котлона.
Млечният сос се приготвя, като счукаме скилидките чесън (почистени) със солта и към тях прибавим млякото.
Щом картофите са готови, ги изваждаме в подходящ съд, отгоре разпределяме млечния сос, а върху соса - и запечените късчета месо. Завършваме ястието, като в тиган загряваме маслото и в него слагаме щипка сол и щипка червен пипер, запържваме ги за секунди ( внимаваме да не прегорят) и получения сос изсипваме на тънка струя отгоре му (върху готовото ястие).
Горещо препоръчвам да се съчетае ястието с арабски питки (дюрюм) и нарязани на тънки лентички зеленчуци ( краставица, домат, зеле и др.)