Начин на приготвяне
Тиквичката се измива и нарязва на тънки кръгчета, които се поръсват с малко сол и черен пипер. В купа се разбиват яйцата на пяна, отделно в чиния сипваме универсалната панировка смесена със сусам.
Приготвя се плънката, като се натроши сиренето, смесваме с яйцето, настърган кашкавал и разбъркваме добре. Взема се едно кръгче от тиквичка и се намазва с плънка.
Отгоре се захлупва с второ кръгче и леко се притискат да слепнат. Първо топим в разбити яйца, после в сусамената панировка.
Пържим в загрята мазнина от двете страни до златисто. Изважда се сусамените бюреци върху салфетка, да попие излишната мазнина и сервираме с пресен магданоз и салата! Да си оближеш пръстите!