Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бюрек»Сусамен бюрек с тиквички

Сусамен бюрек с тиквички

Сусамен бюрек с тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
06/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"По вкусни тиквички от тези хрупкави тиквички бюрек не сте опитвали! Ще си оближете пръстите и за другите няма да останат!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • универсална панировка - 100 г със сусам
  • яйца - 2 бр
  • плънка
  • яйца - 1бр
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и нарязва на тънки кръгчета, които се поръсват с малко сол и черен пипер. В купа се разбиват яйцата на пяна, отделно в чиния сипваме универсалната панировка смесена със сусам.

Приготвя се плънката, като се натроши сиренето, смесваме с яйцето, настърган кашкавал и разбъркваме добре. Взема се едно кръгче от тиквичка и се намазва с плънка.

Отгоре се захлупва с второ кръгче и леко се притискат да слепнат. Първо топим в разбити яйца, после в сусамената панировка.

Пържим в загрята мазнина от двете страни до златисто. Изважда се сусамените бюреци върху салфетка, да попие излишната мазнина и сервираме с пресен магданоз и салата! Да си оближеш пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: