Начин на приготвяне
Настъргваме сиренето на ренде. Нарязваме филето на тънки парчета. Измиваме два домата и ги обелваме, след което ги надребняваме. Пресяваме си брашното хубаво в купа. Правим си кладенче в него.
Стопляме водата и в нея слагаме захарта и 1/4 от мая кубче. Хубаво разбъркваме водата с маята и захарта, за да се размие добре. Към брашното прибавяме 2 с.л олио, 1 яйце, което предварително може да разбием и една щипка сол.
Омесваме тестото.
Трябва да се получи меко тесто. Набрашняваме си мястото, където ще месим преди това. Месим, колкото можем в купата, и после доомесваме върху него.
Покриваме с кухненска кърпа тестото да втаса за около 40 мин. Разточваме си тестото на кръгъл блат с помощта на точилка. Намазняваме си кръгла тава и я набрашняваме леко, за да не залепне при печенето блатът.
Слагаме блата. Използваме тава с диаметър 27 см. Разпределям 1 от нарязаните домати върху блата. Следва филето, което го нареждам така, че да има навсякъде, и накрая сиренето.
После разпределям и другия домат, нарязан на парченца. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Леко като изстине, режем на триъгълници. Става пухкава и вкусна пица.