Нахут с тиквички и червени чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
688
763
2163
6
07/09/2016
"Пристрастени сме към вкусните и здравословни ястия, точно като това тук!"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 976
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва от вечерта във вода за да може да се свари по лесно.На другия ден изхвърляме водата, наливаме нова и варим нахута около час и половина.

Лукът обелваме и нарязваме на ситно. Чушките измиваме, почистваме от семките и режем на ивички. Измитите тиквички нарязваме на кръгчета и полукръгчета. Доматите ги режем на дребно или пасираме.

В дълбок тиган загрявам зехтин и задушаваме лука, след това чушките и тиквичките докато леко омекнат. Прибавяме доматите и зеленчуковия бульон. Накрая прибавяме отцедения нахут. Подправяме със сол и захар, и захлупваме съда с капак.

Оставяме ястието да къкри още около 15 мин. Малко преди готовност прибавяме скилидките чесън, нарязан на тънки филийки. Поръсваме с наситнен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар