Начин на приготвяне
Измийте и разрежете патладжана на две части. Поръсете със сол и оставете за 30 минути.
Измийте, подсушете и ги издълбайте. Сложете ги в тавичка.
В малко олио запържете лука и моркова нарязани на ситно.
След това добавете нарязаните чушки, издълбаното от патладжана и след няколко минути-пилешкото филе, нарязано на малки кубчета. След като месото смени цвета си, добавете пюрето, малко вода и подправките. След 5 минути свалете от котлона.
С получената смес напълнете патладжаните. Сипете малко вода в тавичката, покрийте с фолио и запечете на 200 градуса около 20 минути.
Нарежете доматите на ситно и ги смесете с нарязания на колелца чесън и щипка сол.
Изсипете сместа във тавичката и върнете обратно за още 10-15 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал.
Върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи.
Пълнените патладжани с пилешко и зеленчуци са много вкусни.