Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Ориз с тиквички и чорбаджийски чушки

Ориз с тиквички и чорбаджийски чушки

Ориз с тиквички и чорбаджийски чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Леко пикантна лятна гозба, с която ще оберете овациите на всички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • чорбаджийски чушки - 5 бр. червени
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тенджерка, добавя се ситно нарязаната глава лук, тиквичката нарязана на едри кубчета и чушка нарязана на ситно. Запържват се за кратко да сменят цвета си.

Измива се оризът и отцеден се прибавя при зеленчуците, като се разбърква за 3 минути да добие стъклен вид. Доматите се настъргват на ренде и прибавяме в тенджерата, а след тях и червения пипер.

Налива се 3 ч. ч. вода и овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Накрая слагаме целите чорбаджийски чушки, ако са големи се нарязват на едро.

Варим гозбата на умерен огън, като се разбърква за 20 минути. Ако оризът не е готов, доливаме още малко вода и варим до готовност.

Сервираме лятната манджа поръсена с нарязан пресен магданоз, щипка черен пипер и чорбаджийска чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: