Овчарски пай с пилешко

09/09/2016
"Ако Ви се намират пилешки бутчета и се чудите как да ги приготвите, опитайте този вкусен вариант на Овчарски пай, но с пилешко. Лесна и икономична рецепта, която ще ви стане любима!"
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 818
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако Ви се намират пилешки бутчета и се чудите как да ги приготвите, опитайте този вкусен вариант на Овчарски пай, но с пилешко. Лесна и икономична рецепта, която ще Ви стане любима!

Първо сложете картофите да се варят. През това време обезкостете пилешките бутчета и нарежете месото на малки жулиенчета/хапки. Добавете сол, черен пипер и соев сос към месото и го оставете на една страна.

Сварените картофи се намачкват заедно с прясно мляко и маргарин, добавени на вкус, до получаване на пухкаво картофено пюре. Овкусете пюрето със сол и черен пипер (аз слагам и индийско орехче) и го оставете на една страна да изстине.

Време е да приготвим месото. Загрейте олиото. Нарежете лука на полумесеци и го задушете на слаб огън във вече загрялото олио. Когато лукът започне да омеква добавете настърганият морков, чушката, нарязана на ситни пръчици и замразен грах (по желание).

След като зеленчуците леко се задушат, прибавете и нарязаното пилешко месо. След това добавете и доматеното пюре и малко вино и ги оставете да се задушават до готовност. Добавете сол, черен пипер на вкус (аз добавих и малко лют червен пипер).

След като месото е сготвено и сосът му се е сгъстил, го изсипете в тавичка. Към картофеното пюре добавете и едно сурово яйце, разбъркайте хубаво и го изсипете върху пласта зеленчуците с месото. Отгоре поръсете с кашкавал и го пъхнете във вече загряла фурна до получаване на златиста коричка.

Оставете ястието да изстине и сервирайте с чаша вино :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар