Начин на приготвяне
Пресявам брашното. Маята я размивам добре във водата. Водата преди това я стоплям леко. Във водата слагам маята и захарта. Правя кладенче в брашното и слагам водата с маята. В кладенчето слагам и щипка сол и 1 ч.л олио.
Замесвам тестото върху набрашнен плот. След като замеся тестото го слагам в съд (преди това намазнен) на топло да втаса добре за около 2 часа. Тестото бухва и обемът му става голям. Слагам в малка купичка олио.
Сипвам олио в тиган на котлона. Като загрее олиото късам от тестото с мазни ръце и дърпам парчето, като го правя на кръг. Палецът трябва да отива към външната страна. Пържа в олиото.
След като изпържа питките ги слагам в чиния и още топли ги поръсвам с пудра захар. Да ви е сладко! Хапваме с айран или домашен компот.