Дърпани мекици

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Дърпани мекици1 / 6
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не бързайте да събуждате останалите! Така ще има повече дърпани мекички за вас!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • мая - 1/4 кубче
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене и за намазване на ръцете и на съда
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното. Маята я размивам добре във водата. Водата преди това я стоплям леко. Във водата слагам маята и захарта. Правя кладенче в брашното и слагам водата с маята. В кладенчето слагам и щипка сол и 1 ч.л олио.

Замесвам тестото върху набрашнен плот. След като замеся тестото го слагам в съд (преди това намазнен) на топло да втаса добре за около 2 часа. Тестото бухва и обемът му става голям. Слагам в малка купичка олио.

Сипвам олио в тиган на котлона. Като загрее олиото късам от тестото с мазни ръце и дърпам парчето, като го правя на кръг. Палецът трябва да отива към външната страна. Пържа в олиото.

След като изпържа питките ги слагам в чиния и още топли ги поръсвам с пудра захар. Да ви е сладко! Хапваме с айран или домашен компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: