Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки в кексова форма

Милинки в кексова форма

Милинки в кексова форма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Уникално вкусни милинки, едно невероятно добро предложение!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • мая - 20 г свежа
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 100 мл за маята
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • вода - 300 мл за тестото
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • Заливка
  • яйца - 1 бр.
  • маргарин - 60 г разтопен
  • брашно - 1 с.л.
  • галета
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в купичка със 100 мл вода и се добавя захарта и 2 с. л. брашно. Разбърква се на кашичка и се оставя за 10-15 минути да шупне. В купа сипваме бяло, пълнозърнесто и ленено брашно.

Добавя се солта, шупналата мая и киселото мляко, разбито в 300 мл вода. Бърка се с вилица докато стане топче тесто, после се замесва средно меко тесто. Намазва се с олио и покривам с прозрачно фолио.

След 50 минути тестото е удвоило обема си и е готово за работа. Формата за кекс се намазва с олио и поръсва с галета. Късаме топче тесто като яйце, сплесква се с длани. В средата поставяме парче сирене и оформяме на топче.

Нареждат се едно до друго във формата на един ред. Така се оформя цялото тесто, като се нарежда на 3-4 реда. Разтопява се маргаринът за секунди в МВ. Добавя се брашното и яйцето, разбърква се добре да стане кашичка. С четка се намазват милинките и отгоре се поръсват с галета.

Фурната е загрята предварително 100 градуса. Слага се формата и оставяме така за 15 минути. През това време тестото е напълнило формата. Увеличават се градусите на 180 с вентилатор и печем до готовност и хрупкава коричка за 35 минути. Изважда се милинката и топла се поднася с шарена сол и пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: