Арабска мусака

Росица СтояноваРосица СтояноваНовак8715814082
15/09/2016
"Един от шедьоврите на Ориенталската кухня - арабска мусака с патладжани "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 355
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, лютите чушки и моркова. Прибавете каймата, ситно нарязани 2 домата, черен пипер и сол. Задушете до готовност на каймата и махнете от огъня.

Прибавете ситно нарязания магданоз. Патладжаните се белят и режат на кръгове, запържват се леко.

Наредете на дъното на намазнена тава патладжаните, сипете запържената кайма, нарязаните чушки и домати – нарязани на кубчета или кръгове.

Залейте мусаката с бяло вино, покрийте с фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна около 50 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
23.04.2017 01:13
Роси, чета и преглъщам....Разкошна рецепта.
0
0