Пълнени свински карета със сос от каперси

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
17/09/2016
"Свински карета с вкусна плънка и ароматен сос - с такова ястие може да спечелите сърцето на всеки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 259
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на парчета с дебелина 5-6 см. На всяко се прави разрез през средата. Разтваря се и внимателно се изтънява с чукче.

От едната страна се поставя парче червена чушка, сирене и по едно сварено яйце. Внимателно се загръща с другата половина и се закрепя с клечки за зъби. Подреждат се в тавичка, намазана с олио.

В тиган с малко мазнина се задушава лукът, чесънът и гъбите. Пасират се и към тях се прибавя брашното, водата и балсамикото. Оставя се да поври няколко минути.

Прибавят се каперсите, сметаната и подправките. Сместа се излива върху пълнените карета. Картофите се нарязват на колелца. Към тях се добавят подправките и ситно нарязаните чушки.

Разбъркват се хубаво и се подреждат покрай каретата. Ястието се пече на 220 градуса за около 1 час.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар