Баница с праз и булгур

04/12/2011
"От златната книга с най-добрите рецепти за баници избрахме тази вкусна баница с праз и булгур "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 639
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 1 чаша
  • праз - 2 - 3 бр.
  • кори - 1 пакет за баница
  • сирене - 250 гр.
  • газирана вода - 1/2 чаша
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 1 пакетче
  • зелева чорба - 1/2 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива много добре и след това се накисва в студена вода за около 5-6 часа.

Празът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина, към него се добавя накиснатия и изцеден булгур, 1/2 ч.ч зелева чорба и 1/2 ч.ч вода. Сместа ври докато почти се изпари течността, като се бърка от време на време за да не загори булгура, след което се оттегля от огъня и се оставя да изстине.

Намазва се тавата с мазнина и се редят 3 кори като помежду също се намазняват с разтопеното масло, след което се изсипва част от плънката и малко натрошено сирене, пак три кори намаслени, пак плънка и сирене и така докато свършат корите.

Баницата се реже на квадратчета и се залива със сместа от яйцата и газираната вода и се слага да се пече в предварително затоплена фурна на около 180 градуса - първо отдолу, а след това отдолу и отгоре.

Просто всеки си знае фурната, но първо трябва да се попече малко от долу.

Това е да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maria
maria
07.01.2015 21:09
много вкусна стана баницата...
0
0