Начин на приготвяне
Чаените бисквити се смилат на трохи. Към бисквитените трохи добавяме маслото и прясното мляко. Разбъркваме хубаво. Получената смес изсипваме в тортена форма с подвижни стени. Със лъжица притискаме бисквитената смес, за да се получи равномерен и стегнат блат.
Сметаната и прясното мляко се смесват. След което се разделят на три равни части. Едната част слагаме на котлона да се стопли, без да завира. Преди да заври сместа, се маха от котлона и към нея се прибавят захарта и предварително начупения на парчета черен шоколад. Бърка се до получаването на еднородна смес.
Едно пакетче желатин се накисва през това време във студена вода да набъбне. След това се разтапя на водна баня, трябва да стане течен. След като е станал течен, се изсипва при шоколадовата смес и се разбърква. Изсипва се върху бисквитения блат. Оставя се да изстине и след това се прибира във фризера за 2 часа, да стегне шоколадовият блат.
Вторият блат е от млечния шоколад. Приготвя се по същия начин, но не се добавя захар. Преди да се изсипе сместа с млечния шоколад върху черния шоколад с вилица се правят деруги по първия блат. Отново се прибира във фризера за 2 часа.
След което се приготвя и сместа с белия шоколад. Тя се приготвя по същия начин. Отново се правят и деруги , този път върху втория блат. Изсипва се бялата смес и се прибира във фризера за 3 - 4 часа.
Отгоре украсих със фондан.
Коментари