Бонфиле със сос

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Бонфиле със сос
Снимка: Veselina
1 / 2
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Който е казал, че бонфилето става сухо при готвене, да знаете, че много е сгрешил, много!"

Необходими Продукти

  • бонфиле - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • краве масло - 60 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бонфилето го овкусяваме с черен пипер и сол на вкус от двете страни.

Слагаме в съд малко брашно и овалваме всяко едно от парчетата бон филе от двете страни.

В друг съд разбиваме две яйца и 50 мл прясно мляко с тел. Овалваме ги след това в сместа от яйце и прясно мляко.

През това време сгряваме олио в тиган. Изпържваме бон филетата от двете страни. Вадим ги от тигана и ги отделяме на една страна в чиния.

Почистваме скилидките чесън и ги измиваме. Нарязваме чесъна на много тънки ленти.

В друг чист тиган си слагаме 60 г краве масло. Оставяме да се сгорещи. Връщаме отново за кратко панираните бон филета. Обръщаме ги от двете страни. Добавяме чесана. Изсипваме 1 ч.ч. бяло вино. Намаляваме котлона и оставяме да къкри.

Месото остава на жълт сос с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: