Начин на приготвяне
Маслото и захарта се разбиват до получаване на пухкава смес. Към тях се прибавят брашното и бакпулверът, предварително пресяти, и както и жълтъците и прясното мляко. Продуктите се месят до получаване на пухкаво тесто.
Тестото се разделя на три и две трети от него се разточват с формата на съда за печене. Тавата се намазнява с олио и се набрашнява, за да не залепва. Тестото се разстила върху тавата, а оформените в края ръбчета се надупчват с вилица, след което се запича за кратко.
Половината от смокините се наситняват на малки парченца смесват се със сиропа от сладкото и смлените орехи. Сместа се изсипва върху леко запеченото тесто.
Останалото тесто разточете на ивици и оформете плетеница на квадратчета. Във всяко квадратче сложете по половин смокиня и върнете във фурната за още 15 минути на 180 градуса.