Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от продуктите за него, оставете на топло да удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 8 равни части и оформете на топчета. Правите две рула от топчетата по следния начин: разточете едно от топчетата на тънък и правоъгълен лист.
Намажете с олио и поръсете с нарязания и намачкан спанак. Разточете второ топче по съшия начин, поставете го върху първия лист, намажете с олио и поръсете с плънка.
Върху втория - трети лист, намазан с олио и поръсен със спанак, върху третия – четвърти лист, намазан с олио и поръсен с плънка. Навивате на руло, правите второ, като нареждате и редувате по същия начин.
Получените рула нарежете на триъгълници, които наредете в подмазана с олио тава в кръг, а краищата поставете в средата на тавата. Поставете тавата на топло да втаса тутманикът за 40 минути и намажете с разбития белтък.
Поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса, намалете градусите на 180 и печете до готовност около 40 минути.