Захарни кифлички с мармалад

21/09/2016
"За добро настроение и отличен старт на деня препоръчваме захарни кифлички с мармалад "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 289
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със захарта и се разбърква на кашичка с 1 с. л. брашно. Оставя се да втаса на топло.

В кладенчето на брашното се сипва маята, останалото прясно мляко, олиото, солта и разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване. Замесва се средно меко тесто и се оставя покрито с кърпа да втаса докато удвои обема си това става около 40 минути.

Тестото се разделя на топчета като яйце. Всяко се разточва на елипса. В единия край се слага малка част от мармалада и се навива на кифличка. Нареждат се в намазана с мазнина тава.

Оставят се да втасат още 20 минути, после се намазват с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна до златисто. Вкусни са, опитайте!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар