Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пълнени питки с плитка

Пълнени питки с плитка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени питки с плитка
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Запретвайте ръкави и се опитайте да заплетете тези плитки, после да ни покажете как се е получило"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 500 г
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 100 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете тестото на 10-12 топки. Оставете да се отпуснат. Нарежете продуктите за плънката на кубчета.

Вземете едно топче тесто и го разплескайте. Сложете от плънката в единия край.

Внимателно загърнете така, че да остане отстрани една част, която ще направите на фитил. Нарежете го на три части и сплетете.

Прехвърлете плитката през топката и подпъхнете отдолу.

Така направете с останалите топки тесто и плънка. Наредете ги в тава и оставете да втасат.

Намажете ги с яйце и печете питките на 200 градуса около 30-35 минути.

Извадете ги от фурната и намажете пълнените хлебчета с масло.

Пълнените питки с плитка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: