Начин на приготвяне
В купа смесете млякото и водата. Добавете захарта и маята. Оставете за десетина минути да се активира.
Пресейте брашното и към него добавете солта, разтопеното масло, белтъка от яйцето и маята. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса и го разделете на 9 части.
Сложете една купичка за крем карамел с дъното нагоре в намаслена тава. Една част от тестото разточете и сложете върху купичката. Останалите 8 части наредете по края на тавата (хубаво е да е по-дълбока).
С нож нарежете тестото върху купичката на 8 триъгълника. Всеки триъгълник обръщате върху всяка топка тесто. Изваждате купичката и оставяте питата да втаса. Намажете я с жълтък, разбит с малко мляко.
Поръсете погачата със семена по желание. Печете на 200 градуса около 35 минути или до готовност.
Погачата Короната на готвачката е готова.
Източник: Бг Мама-Лабрекс