Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача Короната на готвачката

Погача Короната на готвачката

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Погача Короната на готвачката
Снимка: Добринка Петкова
2 / 6
21/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Изпод сръчните ръце на готвачката са излезли такива вкусотии, че тя наистина заслужава корона"

Необходими Продукти

  • брашно - 900 г
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 2.5 ч.л.
  • мая - 42 г
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • вода - 200 мл топла
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете млякото и водата. Добавете захарта и маята. Оставете за десетина минути да се активира.

Пресейте брашното и към него добавете солта, разтопеното масло, белтъка от яйцето и маята. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса и го разделете на 9 части.

Сложете една купичка за крем карамел с дъното нагоре в намаслена тава. Една част от тестото разточете и сложете върху купичката. Останалите 8 части наредете по края на тавата (хубаво е да е по-дълбока).

С нож нарежете тестото върху купичката на 8 триъгълника. Всеки триъгълник обръщате върху всяка топка тесто. Изваждате купичката и оставяте питата да втаса. Намажете я с жълтък, разбит с малко мляко.

Поръсете погачата със семена по желание. Печете на 200 градуса около 35 минути или до готовност.

Погачата Короната на готвачката е готова.

Източник: Бг Мама-Лабрекс

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: