Домашна Питка-Пица Корона

22/09/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1443138914655
"Най-вкусната питка с аромат и вкус на пица, каквато не сте опитвали досега "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 508
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесвам тесто, като първо активирам маята с 2 ч.л. захар и 1 с.л. брашно. Брашното трябва да се пресее, да стане пухкава питката.

Тестото оставям да втаса, след което от него отделям една по-малка част за центъра на питата, от която разточвам 2 малки обли кори. Едната мажа с лютеница и поръсвам от нарязаните всички продукти за плънката, с другата я затварям и по края притискам с лъжица и вилица.

От голямата част тесто разточвам голяма обла дебела кора, вътрешната част на кората (центъра) разрязвам на 8 части. От тях до края на кората мажа с лютеница, от снимките ще разберете по-точно и ще придобиете представа.

Върху намазаната част с лютеницата слагам от всички продукти, нарязани на ситно, без чушката и кашкавала, поръсвам с риган. От нарязаните 8 листа всяко хващам и завивам плънката, като подвивам от долу под питата.

Предварително направения готов център с плънка, като малка затворена пица поставям по средата. Украсявам отгоре с малко останало тесто като цвете.

Оставям питката да втаса, след което я мажа с жълтък и олио, върху откритата плънка слагам по едно кръгче чушка и пека в загрята фурна. Почти изпечена, я вадя и на откритите места с плънка слагам настърган кашкавал, и връщам за разтопяване на изключена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марина
Марина
27.01.2017 15:01
изпробвано и смея да твърдя,че добре се получи първото ми замесване хихихи
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв