Начин на приготвяне
Активирам първо маята в малко от фантата със захарта и малко брашно. Замесвам тесто с всички продукти, което оставям на топло място да втаса, покрито с кърпа.
Готовото тесто разделям на седем части. От четирите части всяка деля на 2 и разточвам на 8 малки обли кори, 2 по 2 ги събирам, като помежду са намазани с масло или олио. Готовите 4 двойки всяка режа от центъра до края и от двата края, които се получиха, навивам от двете страни и се получават на 2 рулца.
Редя ги в тава, а между тях редя другите листа, които оформих по следния начин: от двете части разточих отново 2 малки обли кори, намазах едната с масло и сложих другата от горе. Разрязах ги на 4 и всеки триъгълник цепнах от острия връх и промуших отдолу нагоре, получените листа наредих до рулцата.
От седмата част тесто разделям на 2, оформям плоска топка и оплитам отгоре. Оставям питката да втаса, след което мажа с жълтък , поръсвам със семена и пека в загрята фурна за около 35 - 40 минути.