Лимонов кекс с яйчна глазура

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
22/09/2016
"Свеж, сочен и ароматен лимонов кекс, който ще ви плени с вкус и аромат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции13 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 131
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/3ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • За глазурата
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
  • лимонова кора - от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Разбийте яйцата със захарта, олиото, млякото и сока на лимона. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и настърганата лимонова кора. Сипете сместа в намаслена и набрашнена кексова форма.

Печете кекса на 190 градуса за 30-35 минути.

Пригответе глазурата, като разбиете жълтъка на водна баня със захарта. Разбивайте, докато захарта се стопи, добавете сока и кората на лимона. Смалете от огъня и оставете да се охлади.

Разбийте белтъка на сняг и прибавете към жълтъка, смесете добре и намажете охладения кекс.

Украсете с нарязана на тънко лимонова кора.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар