Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Шаран с орехов пълнеж на фурна

Шаран с орехов пълнеж на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шаран с орехов пълнеж на фурна
Снимка: Росица
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Вярваме, че шаранът е създаден, за да бъде напълнен с орехов пълнеж, изпечен и изяден в компанията на онези, които обичаме"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 брой
  • лук - 2 - 3 глави
  • мазнина - 1 к.ч. + 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани, пълна
  • сол
  • черен пипер
  • канела - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана и го посолете отвън и вътре. Запържете лука на филийки заедно с 1 к.ч. мазнина. Прибавете счуканите орехи и овкусете със сол, черен пипер и канела на вкус.

Напълнете шарана, зашийте го и го сложете в намазнена леко тава върху дървени пръчици или резени лук.

Полейте го с 4 с.л. олио, а около него наредете лимонови резенчета и 1 с.л. доматено пюре, разбъркано с малко вода. По желание може да го поръсите с натрошени бадеми отгоре.

Опечете го в умерено загряна фурна. Поднесете го студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diyan Angelov
Diyan Angelov
Всичко е точно,но увийте шаранчето във тесто,покрийте със алуминиево фолио преди слагането във загрятата фурна за около 30-40мин.След това го махнете и печете до готовност на ястието,за да се получи златиста коричка.Желателно е шаранчето като се чисти ,да бъде разпорено от към гърба,за да се зашие по лесно.

24.08.2013 19:45
Милко
Милко
Ватке, само коментираш и малко рецепти пускаш ;)
07.12.2011 00:26
Ватка
Ватка
Аууу, това изглежда точно като домашно шаранче. Браво Милко, ще излезне от теб готвач.
06.12.2011 20:57