Шаран на фурна - плакия

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай5128145
06/12/2011
"Елате и вижте как се готви най-вкусният шаран на фурна - плакия! Хапнете и споделете с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 020
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шаран - 1 шаран (около 1 кг)
  • мазнина - 1/2 ч.ч. + 5 с.л.
  • лук - 4 - 5 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 3 - 4 настъргани
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана, измийте го, нарежете го на порции и го посолете. Накълцайте на филийки лука и го запържете в 1/2 ч.ч. олио. Прибавете брашното и също го запържете.

След това сипете настърганите домати и щом сокът от тях поизври, долейте гореща вода, за да получите умерено гъст сос.

Овкусете соса със сол, черен пипер и дафинов лист. Прехвърлете в тава, подредете рибата отгоре, като помежду им сложите резени домат или моркови.

Полейте шарана с 5 с.л. олио и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
xxx
xxx
25.02.2013 10:26
5 от 5 гласа!!!
4
0