Пилешки дробчета на тиган с лук

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
345
2k
1k
391
4
24/09/2016
"Сочни дробчета с много лук - така си представяме идеалното мезе в приятна компания"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 082
  • Преглеждания за месеца952
  • Преглеждания за седмицата410
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се слагат в тиган с олио. Олиото не трябва да е сгорещено. Най-добре е тиганът да е с незалепващо покритие.

Първоначално се слага капак на тигана, за да се задушат за 20 минути, след което се маха тиганът и се пържат. Пържат се 15 минути, след което се вадят от тигана и се посоляват.

Лукът се нарязва и се слага след дробчетата в тигана с горещата мазнина. Не се долива нова мазнина.

Лукът се пържи 10 минути, след което се слага върху дробчетата, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
станимира караджова
Любими!
0
0