Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Типови хлебчета без яйца и мазнина

Типови хлебчета без яйца и мазнина

Типови хлебчета без яйца и мазнина
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Вкусни и здравословни хлебчета без яйца и без мазнина за хора, които държат на фигурата си!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • шарена сол
  • кафява захар - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва типовото и лененото брашно. Добавя се солта, захарта и сухата мая. Заливаме с хладка вода и се разбърква добре с вилица докато се получи топка тесто.

С ръце поръсваме с малко брашно и се замесва меко тесто, да не лепне. Оставя се тестото покрито с фолио да втаса 50 минути. Готовото тесто се разделя на топчета, нареждат се в тава.

С нож се правят два-три разреза върху всяко хлебче. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Поднасяме топли с шарена сол. Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: