Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Типови хлебчета с мед и мак

Типови хлебчета с мед и мак

Типови хлебчета с мед и мак
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Знаете, че са вкусни и няма да може да им устоите, знаете и рецептата - действайте"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 200 г
  • ръжено брашно - 150 г
  • бяло брашно - 200 г
  • мая - 10 г суха
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • маково семе - 10 г
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Пресейте и смесете различните видове брашно.

Прибавете маята с млякото, чукнете яйцето, добавете останалите продукти и замесете меко тесто.

Ако е необходимо, прибавете мляко или брашно, до получаването на гладко и нелепнещо тесто.

Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло, за да втаса. Готовото тесто разделете на 6-7 топки.

Разтеглете всяка топка на фитил, завийте на охлюв и оформете.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия и ги оставете отново да втасат.

Изпечете хлебчетата в загрята фурна до 180 градуса до готовност.

Типовите хлебчета с мед и мак са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: