Пиле върху сол на фурна

Bistra IvanovaBistra IvanovaНовак3542
24/09/2016
"Страхотно предложение за всички почитатели на пилето, които правят първите си стъпки в кухнята "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 030
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 1 кг (може и морска)
  • масло - за намазване
  • универсална подправка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства и измива добре. Поръсва се с универсалната подправка и се намазва хубаво с масло.

В голяма тава се изсипва солта и върху нея се слага пилето. Пече се около час до готовност.

Може да сервирате със зелена салата или сварен ориз по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена Кавак
Елена Кавак
24.09.2016 16:27
И аз го правя, но без универсална подправка, а само със сола и резултата е много добър.
12
1