Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща с ароматни подправки

Леща с ароматни подправки

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3542249
Леща с ароматни подправки
Снимка: Yana G.
5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ароматна леща, която няма да пропуснем да опитаме"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • моркови - 1бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • чубрица - 2 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • девесил - 1 с.л.
  • сминдух
  • домати - 2 - 3 броя (малки)
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се изчиства, измива и накисва в студена вода за около 2 часа.

В дълбока тенджера се добавя олиото да загрее малко и в него се запържва червеният пипер. Лукът и морковът се настъргват, чесънът се нарязва на дребно и се задушават в олиото с червения пипер.

Добавя се лещата и се доливат 3-4 ч.ч. вода. Оставя се да се вари около 20-25 мин. (лещата трябва да се вари без сол, тъй като ще се забави процеса на варене, солта се добавя после).

След това се добавят настърганите домати и нарязаната на дребни кубчета чушка. Добавят се подправките и се разбърква добре. Ако има нужда се добавя още вода.

Оставя се още да се вари. Добавя се солта и размито с вода брашно (2 с.л.).

Супата от леща се сервира с поръсен магданоз.

Лещата с ароматни подправки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И каква е тази супа, на която се добавя брашно? Нали башното се ползва за сгъстяване на ястие?
15.11.2023 09:55
Анонимен
Анонимен
Много вкусна чорба с толкова хубави подправки. След това може да бъде подсилена с със сланина и луканка и става прекрасна гозба
13.01.2022 23:16