Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сиропирани охлювчета с локум и орехи

Сиропирани охлювчета с локум и орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сиропирани охлювчета с локум и орехи
Снимка: Добринка Петкова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
26
"Знаете, че не можем да устоим на сиропирани сладкиши"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 900 г
  • за плънката
  • локум - 2 кутии с мед и орехи (по около 150 г)
  • орехи - 300 - 400 г едро смлени
  • портокали - 1 бр. кората
  • за сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 600 мл
  • масло - 125 г
  • портокал - 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва топлото мляко и в него разтваря маята и захарта. Пресява се брашното заедно със солта. Към него се добавят маята и яйцата. Замесва се меко тесто. Оставя се втаса и се разделя на 8 части. Всяка част се разточва на тънка кора.

Намазва се с олио, поръсва се с орехи и нарязан на кубчета локум. Покрива се с втора разточена кора.

Пак се поръсва с орехи, локум и този път добавяте портокалова кора.

Завивате на руло и го нарязвате на парчета около 2 см. Така направете с останалото тесто.

Подреждат се парчета в намаслена тава на разстояние едно от друго. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 35-40 минути.

Оставя се да изстине много добре. В тенджерката сложете маслото, захарта, водата и портокаловата кора.

Варете 5 минути, оставете леко да се охлади и залейте изстиналите охлювчета.

Сиропираните охлювчета с локум и орехи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: