Свинско шкембе с кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
27/09/2016
"Уникално мезе за любителите на свинско шкембе!"
Приготвяне35 мин.
Готвене65 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 016
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско шкембе - 1 кг (сварено)
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер - едро смлян
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, шкембето се накисва със оцет и сода, след което се измива много добре и се слага да се вари.

След като е готово, го режем на тънки ивици или парченца. Поръсваме с черния пипер, червения пипер и олио. Слагаме го за малко във фурната, да се подсуши, след което вадим и поръсваме обилно с настъргания кашкавал.

Печем до зачервяване, гарнираме с пресен лук или чесън. А който обича едро смлян лют червен пипер, може да поръси отгоре за пикантност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар