Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свинско шкембе с кашкавал

Свинско шкембе с кашкавал

Свинско шкембе с кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Уникално мезе за любителите на свинско шкембе!"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 1 кг (сварено)
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер - едро смлян
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, шкембето се накисва със оцет и сода, след което се измива много добре и се слага да се вари.

След като е готово, го режем на тънки ивици или парченца. Поръсваме с черния пипер, червения пипер и олио. Слагаме го за малко във фурната, да се подсуши, след което вадим и поръсваме обилно с настъргания кашкавал.

Печем до зачервяване, гарнираме с пресен лук или чесън. А който обича едро смлян лют червен пипер, може да поръси отгоре за пикантност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: