Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско по ловджийски в гювеч

Свинско по ловджийски в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско по ловджийски в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Богата гозба със свинско месо и зеленчуци, приготвена в гювеч - звучи ни като идеалното предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • бекон - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глава
  • домати - 1/2 буркан млени с чушки
  • гъби - 150 г
  • къри
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 50 мл, червено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Запържете в малко мазнина. Добавете нарязаните бекон /на кубчета/, лук и моркови /на ситно/.

След няколко минути добавете гъбите (нарязани на филийки). След като сменят цвета си, прибавете консервираните домати и чушки /смлени/.

Накрая добавете брашното, подправките и виното. Разбъркайте и сипете сместа в гювеча.

Затворете и гответе ястието на 200 градуса за около 40 минути.

Свинското по ловджийски в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: