Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински котлети с боб и картофи в гювеч

Свински котлети с боб и картофи в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свински котлети с боб и картофи в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Обожаваме вкуса на това ястие, обожаваме го - толкова просто, ароматно и ... съвършено"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 6 бр.
  • боб - 250 г сварен
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сушени чушки - 3 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете котлетите и ги запечете на тиган с малко мазнина. Слагат се в гювеча.

В малко мазнина се задушава лукът, добавя се доматеното пюре, брашното, червеният пипер и се налива около 800 мл вода.

След като заври, се изсипва в гювеча. Добавят с останалите подправки, нарязаните на кубчета картофи и сухите чушки. Затваря се с капака и ястието се готви на 180 градуса за около 1 час и 30 минути.

Прибавя се свареният боб и след още няколко минути ястието е готово.

Свинските котлети с боб и картофи в гювеч са много вкусни.

Адаптирано от Манджичките на Joliе

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: