Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържено шкембе по селски с масло

Пържено шкембе по селски с масло

Пържено шкембе по селски с масло
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Подобни вкусни рецепти ни карат да мечтаем за прасета, които имат поне по 2-3 шкембета"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 500 г (сварено)
  • кисели краставички - 4 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • масло - 60 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето трябва хубаво да се почисти и накисне в оцет и сода, след което се измива и се слага да се вари.

Когато е готово, се реже на дребни кубчета. Киселите краставички се режат по дължина на тънки ивици, маслините се разполовяват.

В тиган се разтопява повече масло и се слагат шкембето, краставичките и маслините. Като се запържат, се поръсва червен и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: