Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Овчарско гювече със сирене

Овчарско гювече със сирене

Овчарско гювече със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Вкусно по селски!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава стар
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 6 - 7 бр. печени червени
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио и към него се добавя ситно нарязан лук и чесън. Щом омекнат се прибавят нарязаните печени червени чушки да се запържат.

Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавя се настърган домат. Разбърква се и прехвърляме в гювече, което е намазано с масло.

Отгоре се натрошава сирене и се чуква едно яйце Печем в студена фурна 180 градуса с вентилатор за 20 минути.

Сервираме топло поръсено с щипка червен пипер и люта чушка. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#265139
Потребител#265139
В продуктите има магданоз, после в начина на приготвяне не е написан. Пише едно яйце, е е ПО ЕДНО...
04.06.2022 19:36
Величка  Калева
Величка Калева
Гювечето ви ми хареса. Прибавям и сок от туршия - камбички, карфиол, морков, която съм правила със захар, сол и оцет.
24.01.2017 13:05
2