Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Усукан тутманик със сирене

Усукан тутманик със сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Въртите, сучете, но второ парче от този тутманик няма да получите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр. (един е за намазване)
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • брашно - 600 - 700 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата. Добавят се захар и сол и отново се разбъркват, докато се разтопят. След това се добавят киселото мляко и олиото.

Накрая се добавя и прясното мляко. Разбъркват се добре. Маята се смесва с брашното и се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса около 40 мин.

После тестото се разделя на 4 равни части, всяка от които се разточва на кора. В подходяща тава се слага едната кора, намазва се с разтопено масло, поръсва се със сирене и се слага втора кора върху нея.

Повтаря се процедурата, докато се изчерпат корите. Последната не се намазва с масло. После се реже на 4 равни ивици, всяка от които се усуква и се нареждат в подходяща тава за печене.

Оставят се да втасат още 30 минути. След това се намазват с разбито яйце и се пече във фурна на 180 градуса.

Вашият тутманик е готов! Поднесете с чаша айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Колкото по-усукан ,толкова по-добре :) Получачат се "конци".
22.03.2018 22:06
1