Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Сиропиран ябълков щрудел

Сиропиран ябълков щрудел

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Сиропиран ябълков щрудел
Снимка: Gergana Tsvetanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Някой знае ли защо наричат този сиропиран ябълков щрудел Убиец на диети?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка фини (500 г)
  • масло - 1/2 пакетче (около 60 г)
  • За пълнежа
  • ябълки - 8 - 10 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • ябълков сок - 2 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Пълнежът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, олиото, киселото мляко със содата разтворена в него, брашното и канелата.

Добавят се ябълките, които са настъргани, и смлените орехови ядки, всичко се смесва много добре.

Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.

Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се загъва и навива на рула. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори.

Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Сиропът се приготвя, като ябълковият сок се смесва със захарта и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона.

Студеният щрудел се залива с охладения сироп. По желание се поръсва с пудра захар.

Сиропираният ябълков щрудел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: