Начин на приготвяне
От пилешкото филе оформете 4 пържоли. Поръсете ги със сол и черен пипер. Нарежете лука на полумесеци, а моркова настържете на едро.
Задушете ги в малко мазнина и към тях добавете нарязаните пънчета на гъбите. Нарежете шунката на кубчета, маслините на лентички.
Вземете една пържола, сложете в средата от задушените лук и моркови. Поставете една гъба с отвора нагоре. В него сложете от шунката, маслините и поръсете с кашкавал.
Внимателно загърнете краищата и ги завържете с готварски конец.
Така направете с останалите продукти и подредете вързопчетата в тава.
Поръсете ги с олио и печете на 200 градуса около 35 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.
Пилешките вързопчета са много вкусни!
Коментари