Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Вързопчета с кайма и кашкавал

Вързопчета с кайма и кашкавал

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Вързопчета с кайма и кашкавал4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вкусни вързопчета, които ви се иска да носите със себе си по-всяко време и навсякъде"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • кайма за принцеси - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • чубрица - суха, за поръсване
  • За тестото
  • брашно - 700 г около
  • мая - 7 г суха
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • оцет - няколко капки да активира содата
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една суха мая разтварям в 350 мл топло мляко с 1 ч.л. захар и 4-5 с.л. брашно. Разбърквам и оставям да шупне. В подходяща купа слагам около 400 г брашно, сол, 2 с.л. кисело мляко, на върха на лъжицата сода и няколко капки оцет.

Когато маята е готова, добавям и нея и разбърквам. Постепенно добавям брашно, докато започне да става трудно за бъркане и започвам да меся. Измесвам го до меко и еластично тесто. Оставям го да втаса, след което започвам да късам топчета, малко по-големи от яйце, разтягам като за мекица, намазвам тънък слой от каймата като на филия, слагам кашкавал, поръсвам със суха чубрица и залепям срещуположните крайчета, докато затворя вързопчето.

Издърпвам леко нагоре тестото и завъртам, за да се запечата да не изтече кашкавалът. Нареждам ги на разстояние едно от друго в тавичка с хартия за печене и ги оставям да втасат още веднъж. След което пека на 180 градуса до зачервяване.

Ако искате повече плънка, можете предварително да запържите каймата с подправки по желание. Може да добавите лук и гъби Пак ще стане много апетитно.

След изпичането намазах с масло.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: