Крехко свинско джоланче на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2903966193
03/10/2016
"За приготвянето на крехък свински джолан се изисква търпение, а за изяждането му - само мерак и апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 584
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1 - 1. 5 кг
  • универсална подправка - 1 пакет подправка за свинско месо
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинския джолан с подправка за свинско месо /или черен пипер, кимион, червен пипер, сол, ким, кориандър/. Намажете с олио.

Сложете в тава за печене с малко мазнина и 1 ч.ч. вода, покрийте с фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 2 ч. и 30 мин. Наблюдавайте водата. Всеки път, когато изври, добавяйте по още 1 ч.ч. вода.

Сервирайте с картофи/пържени, печени, варени/ или свежа салата по желание.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар