Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Крехко свинско джоланче на фурна

Крехко свинско джоланче на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Крехко свинско джоланче на фурна
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"За приготвянето на крехък свински джолан се изисква търпение, а за изяждането му - само мерак и апетит"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 - 1. 5 кг
  • универсална подправка - 1 пакет подправка за свинско месо
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинския джолан с подправка за свинско месо /или черен пипер, кимион, червен пипер, сол, ким, кориандър/. Намажете с олио.

Сложете в тава за печене с малко мазнина и 1 ч.ч. вода, покрийте с фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 2 ч. и 30 мин. Наблюдавайте водата. Всеки път, когато изври, добавяйте по още 1 ч.ч. вода.

Сервирайте с картофи/пържени, печени, варени/ или свежа салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: