Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Запечени джоланчета с кисело зеле

Запечени джоланчета с кисело зеле

Запечени джоланчета с кисело зеле
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Наречете ни романтици, но връзката между свинските джолани и киселото зеле е повече от любовна"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр
  • кисело зеле - 1/2 зелка (може консервирано 1 компотен буркан)
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и слагате джоланите в дълбока тенджера да се запържат.

Ако зелето ви не е консервирано го режете на дребни кубчета и слагате при джоланите с една лъжица червен пипер.

Доливате с вода и оставяте да ври докато започне месото да се къса и зелето да е омекнало.

Прибавяте измития ориз и така оставяте да покъкри, след което изсипвате всичко в тава и запичате във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: