Рибни филенца с апетитна панировка

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
04/10/2016
"Кажете сбогом на мазните и тежки рибни панировки точно с тази рецепта!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • треска - 4 бр. филе
  • галета - 250 г едра
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - 10 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1щипка
  • зехтин - 20 мл
  • царевично брашно - 2 с.л
  • куркума - 1 ч.л
  • чесън - 1 щипка на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препоръчвам охладени качествени рибни филета, замразените филета се отпускат след размразяване, напояват се с вода и трудно се панират. Разбийте яйцата в дълбока чиния.

В друга чиния сложете галетата, брашното, червен и лют пипер, чесън на прах, сусам и куркума. Разбъркайте сухите състави. Вземете филетата и посолете и поръсете с едро смлян черен пипер. Потопете всяко рибно филе първо в яйцата, след това хубаво оваляйте в сухата панировка.

Сложете хартия за печене в тава и подредете рибните филета. Сипете леко върху всяко малко зехтин и сложете в загрята фурна на 180 градуса до златиста и хрупкава коричка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
28.04.2017 13:57
Пробвала съм подобна рецепта с филета от тилапия. Много вкусна, чиста, по плътност наподобява пилешкото филе, чудесна за паниране, защото не поема от водата.. С удоволствие ще пробвам ароматната панировка.
1
0